Venäläinen ruoka on hyvää! Se on ikävä kyllä myös kallista. Eilinen ateria ravintola Troikassa sai kuitenkin kokin taas miettimään sitä miten ihmeellisen hyvää ruoka joskus voi olla. Niin hyvää, että todellisuudentaju katoaa jo ruokalistaa silmäillessä. Vasta aterian jälkeen ajan ja paikan taju palaa ja olo on kuin abduktoidulla, ei ole varma missä on ollut viimeiset 3 tuntia.

Jälkiruokana juodun teen kohdalla koettiin kuitenkin hämmennyksen hetki. Teen mukana tuli pieni astia vadelmahilloa. Mitä tehdä? Kyseessä oli potentiaalinen nolo tilanne. Ystävä hädässä muisti Sex and the Cityn jakson, jossa Carrie oli juonut teetä hillon kanssa New Yorkissa The Russian Tea Roomissa. Hetken hämmennyksen jälkeen pääsimme siis taas hehkuttamaan älykkyydellämme ja sivistyneisyydellämme...

Aterian ja muun oheistoiminnan kokonaiskestoksi tuli kolmisen tuntia. Löysin itseni lopulta Caloniuksenkadulta, kylläisenä ja hieman väsyneenä. Kotiin päästyäni tarkastin Wikipediasta abduktion tunnusmerkit, joita olivat jäljet tai kivut ruumiissa ja tajunnantilan lasku, sekä hieman yllättäen - kirvely(?). Totesin oireiden olevan täydessä ristiriidassa omiin tuntemuksiini nähden ja - älykäs ja sivistynyt kun olen - päättelin vain käyneeni syömässä hyvää venäläistä ruokaa.