Helsingin Sompasaaressa on hiilikasa, kaupungin suurin (potentiaalinen) B-B-Q. Talvi on ollut varsin lämmin, mutta joka viikko laivat tuovat Sompasaaren päähän lisää hiiltä. Isoin hiilidyyni tuntuu siirtyvän koko ajan lähemmäs toimivaa voimalaa, sitä mukaan kun vanha voimala purettaessa väistyy. Lounaistuulen sijaan tätä dyyniä työntää itään iso keltainen puskutraktori.

Pitkän hiilidyynin reunaan syntyneet vesiuurteet saavat sen näyttämään vuoristolta, uurteiselta ja ammoisina aikoina syntyneeltä, luonnonvoimien sittemmin muokkaamalta ja kunnioitettavan jyhkeältä. Samalta kuin Alpit lentokoneesta nähtynä. Lumiset huiput erottuvat kontrastina vuoriston juuren laaksoalueisiin leveine jokiuomineen, jotka ovat muodostuneet aikojen saatossa vuoriston pikkupurojen yhdyttyä vuolaammiksi uomiksi. Vain uljaat kotkat puuttuvat, hiilen nokeamien lokkien ja pulujen ajaessa toki lähes saman asian.

Sompasaaren Alppien tulevaisuus näyttää kuitenkin huonolta, tilalle on tulossa kerrostaloja. Pitänee muuttaa Itävaltaan.