Tein eilen liikaa ruokaa, sitä jäi hieman yli. Nyt se jököttää säilytyastiassa jääkaapissa. Pitäisikö se heittää pois, vai pitäisikö siitä tehdä jotain? Jos heitän sen pois, edistän maailmanlopun tuloa tuhlaavaisuuden, energian hukkakulutuksen, biojätteen tuottamisen ja ties minkä nimissä. Jos taas teen vähistä jämistä jotain tälle päivälle, ei se maistu miehekkeelle ja määrä on kuitenkin riittämätön, joten joudun tekemään lisäksi muuta.

Jaa-a, ollakko maailmanlopun vai avokriisin edistäjä? Aika ottaa käyttöön kaikkien naisten kriisituki: plus/miinus-lista.

Ruoan poisheittäminen todella on tuhlausta ja täyttää bioroskiksen niin, että se on vietävä (inhottavaa) pian ulos. Toisaalta voin pyytää miehekkeen viemään roskiksen ja nauttia sitten sovun ja yleisen tyytyväisyyden vallitessa paremmasta, tuoreesta ruoasta.
Ruoan uudelleenkäyttäminen saa miehekkeen irvistämään ja kaksinkertaistaa työni, koska muutakin ruokaa on laitettava lisäksi. Toisaalta jos käytän eiliset tähteet olen pelastanut maailmaa ja voin hyvällä omallatunnolla kritisoida niitä, jotka eivät sitä tee.

Ja sitten analyysin tulosten kimppuun... Kyllä se nyt niin on, että mieheke saa heittää ruoan roskiin, koska ei tunne siitä kuitenkaan mitään omantunnontuskia. Voin edelleen pitää ITSEÄNI varsin ekologisena. Mieheke saa myös viedä bioroskiksen, koska se on ällöä. Ja tullessaan kotiin hän voisi tuoda jotain valmista ruokaa mukanaan niin säästetään vielä enemmän aikaa. Voidaan sitten yhdessä sovun ja yleisen tyytyväisyyden vallitessa nauttia ruoasta ja kritisoida kaikkia niitä, jotka eivät ymmärrä ympäristönsuojelun ja ilmastonmuutoksen hienouksia.

Sellaista ongelmaa ei olekaan, jota plus/miinus-lista ei ratkaisisi!

Tekopyhyys kunniaan!